Rólunk

Történetünk

“Minden egy élménnyel és egy álommal kezdődött… Talán 2010-ben egy klasszikus kórus koncerten ültem Balatonbogláron az Evangélikus templomban. A koncert másfél óráját mindenki fegyelmezetten, szinte mozdulatlanul ülte végig. Az énekkar a koncert zárásaként elénekelt egy spirituálét, melyre szinte feltámadt, megélénkült a hallgatóság, életre kelt a terem, mozogni kezdtek az addig mereven ülő emberek. Akkor ott éltem át és értettem meg, hogy a gospel dalok és a spirituálék valóban el tudják érni a ma emberét.”

Így emlékezett meg Czöndör István lelkész a kórus létrehozását inspiráló élményről.

A Seven Houses Gospel Choir (Hét Ház Gospel Kórus) 2011 januárjában alakult a Balatonboglári Evangélikus Egyházközségben Czöndör István lelkész és Gáspár Sándor karnagy vezetésével. Álmodtunk az Istennel egy Kórust, mely vonzó lehet a kereső, kutató emberek számára, egy olyan nyitott és befogadó közösséget álmodtunk, mint maga a műfaj.

S valóban visszatekintve elmondhatjuk, hogy az az örömhír (gospel), amelyről énekelünk felekezeti, világnézeti vagy generációs határokat is átlép és egyesít, felold embereket Isten szeretetének közösségében.

A kórus 2013 októberében  zenekarral is kiegészült. Műsorunkon a klasszikus spirituálék mellett mai, közismert dalok is szerepelnek.

A kórus:

Bíróné Németh Györgyi, Bogdán János, Dekorsy Anita, Dragon Edit, Gál Zoltán, Galambos Krisztina, Gálig-Parti Dóra, Gáspár Sándor, Gáspárné Sárközi Renáta, Gencz Lili, Katona Ferencné Mayer Gabriella, Konkoly Kristóf, Kovács Anita, Körmendiné Zákányi Mária, Kőszeghy Boróka, Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna, Miklósné Tóth Ibolya, Molnár Márta, Mónus Andrea, Mozsár Erik, Ősz Gabriella, Pasztercsák Beatrix Teréz,  Hahnenkamm Regina, Szászné Boros Krisztina, Tóthné Szendrődy Réka Zsuzsanna, Varga Zsuzsanna

A zenekar:

Gálig Péter (gitár),  Gáspár Sándor és Dragon Edit (billentyűs),  Torbó Árpád (basszusgitár), Kitti Cilike (gitár, cajon)

Karnagy:

Gáspár Sándor (billentyű, ének)

Próbák:

Próbáinkat keddenként 18.00 – 20.00 között tarjuk.

Várunk szeretettel!

Helyszín: Balatonboglár, Hétház u. 17. (Evangélikus templom)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Öröm zenéljünk együtt!